Newsletter ANODDD

23-09-2016 - CSAT raspunde Memoriului trimis de A.N.O.DDD

Distinsi parteneri,


La data de 30.05.2016, A.N.O.DDD a trimis catre CSAT (Consiliul Suprem de Aparare al Tarii), catre Presedintele Romaniei si catre Prim-Ministrul Romaniei, un MEMORIU in care atrageam atentia asupra riscului major asupra sanatatii populatiei din Municipiul Bucuresti, datorat lipsei actiunilor de combatere a tantarilor si sobolanilor, din luna Noiembrie a anului trecut.

Avand in vedere faptul ca, populatia Municipiului Bucuresti s-a confruntat in anii trecuti cu grave cazuri de meningo-encefalite datorate infectarii cu virusul West-Nile, unele chiar soldandu-se cu decese, si avand in vedere inactiune autoritatilor in prevenirea acestor posibile cazuri prin actiuni concrete de combatere a tantarilor, am considerat ca este de datoria noastra sa tragem un semnal de alarma cu privire la aceste pericole.
Raspunsul Administratiei Prezindentiale in puteti accesa integral, AICI.

In paralel, am anuntat si avertizat si Primarul General al Municipiului Bucuresti (interimar si cel actual) cu privire la aceste pericole. 
Rezultatul avertizarilor noastre a fost unul care a condus la decesul a 3 cetateni din Bucuresti, iar 15 se afla internati in stare grava in diferite spitale de profil din Mun. Bucuresti.

Redactorul Alexandra Cruceru publica in 20 Septembrie 2016 urmatorul articol - "Panic? în spitalele din România din cauza virusului West Nile."

Am extras urmatoarele informatii utile, respectiv:
"Este panica în spitale din cauza virusului West Nile. Mai exact, exista temerea ca o parte din sângele care urmeaza sa fie folosit sa fie contaminat, relateaza Antena3.

La aceasta ora au loc doar operatiile care nu pot fi amânate, urmând ca întreaga cantitate de sânge sa fie testata.

Potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, preluate de Agerpres, 65 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile în România în perioada 1 mai - 15 septembrie, din care sase au decedat.

Cele sase persoane care au decedat proveneau din judetele Ialomita (2), Mures (1), Iasi (1), Bucuresti (2). Potrivit CNSCBT, numarul persoanelor infectate în aceasta perioada depase?te totalul de cazuri din anul precedent.

Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Bucuresti (14) ?i Braila (12). Celelalte cazuri provin din judetele Galati (6), Ilfov (5), Ialomita (5), Iasi (4), Bacau (3), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (2), Prahova (2), Constanta, Mehedinti, Mures, Tulcea, Teleorman, Vâlcea - câte 1 caz."
Ne intrebam retoric: Daca in ultimele zile prin mass-media si pe toate canalele de televiziune se vehiculeaza ideea ca fostul Ministru de Interne este acuzat de ucidere din culpa, in acest caz al deceselor cauzate de inactiunile autoritatilor din Mun. Bucuresti si din Romania, ne putem gandi la aceeasi acuzatie ?!

Consiliul National de Conducere al A.N.O.DDD
« toate noutatile        descarca document