Newsletter ANODDD

26-05-2016 - Punctul 6 - Ordinea de zi a sedintei CGMB !!!

Stimati domni,

Azi, 26 Mai 2016, are loc sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), iar la punctul 6 aflat pe Ordinea de Zi este supus spre aprobare,  Proiectul de hotărâre privind aprobarea Criteriilor de Selecţie minime pentru selectarea operatorului de salubrizare – activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în Municipiul Bucureşti şi modelul de contract de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare - activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în Municipiul Bucureşti.

A.N.O.DDD a solicitat Primarului General interimar al Capitalei scoaterea de pe Ordinea de Zi a acestui punct si supunerea lui in dezbatere publica, conform reglementarilor legale in vigoare.

Ca si Studiul de Oportunitate, si aceasta documentatie prezinta GRAVE erori materiale, facute intentionat sau nu ! Ramane sa aflam in perioada urmatoare.

CEL MAI IMPORTANT aspect il reprezinta "omiterea" cu buna stiinta a faptului ca zilele trecute Presedintele Romaniei a promulgat noile Legi privind achizitiile publice, in care criteriul de atribuire este: RAPORTUL CALITATE / PRET si NU PRETUL CEL MAI SCAZUT, asa cum era pana in urma cu 2 saptamani !!!

Un alt IMPORTANT aspect il reprezinta Art.6, (Drepturile Delegatului) , pct.e) din Modelul de contract care spune clar si fara echivoc urmatoarele: 
  • "sa beneficieze de exclusivitatea prestarii Serviciului in Aria Delegarii, acordata in baza prezentului Contract de Delegare. Nicio alta entitate (societate comerciala, consortiu, serviciu public) nu va putea presta activitatile care fac obiectul prezentului Contract, in Aria Delegarii."
In atare conditii, TOATE firmele prestatoare de servicii DDD din Bucuresti (si cele din tara cu puncte de lucru in Bucuresti) isi vor inceta activitatea.

Daca nici acum, in al 12-lea ceas nu VA TREZITI si nu veniti alaturi de noi, pentru a contracara cu toata forta pe care legislatia europeana si nationala ni le pune la dispozitie, noi mai mult decat am facut pana in prezent, nu mai avem ce sa facem !

Asteptam asadar, din partea Dvs, TOATE punctele de vedere pertinente in legatura cu aspectele semnalate mai sus.

CONSILIUL NATIONAL DE CONDUCERE AL A.N.O.DDD
« toate noutatile        descarca document