Newsletter ANODDD

27-03-2015 - ADIO servicii DDD prestate de catre firme care NU sunt "operatorul licentiat de A.N.R.S.C. caruia i-a fost atribuita activitatea in gestiune directa sau delegata de catre unitatea administrativ-teritoriala"!

Att: Tuturor firmelor prestatoare de servicii DDD din ROMANIA
Sub: ADIO servicii DDD prestate de catre firme care NU sunt "operatorul licentiat de A.N.R.S.C. caruia i-a fost atribuita activitatea in gestiune directa sau delegata de catre unitatea administrativ-teritoriala"!
Ref: Ordinul 82/2015 privind aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare a localitatilor.
Publicat in M.Of.Nr.195 din 24 martie 2015   
 

Stimati domni,

In decursul anilor, va atrageam atentia asupra unui fenomen care va afecta activitatea de prestare a serviciilor din domeniul DDD, a tuturor firmelor mici si mijlocii care-si desfasoara activitatea in conformitate cu dispozitiile legale, DAR care nu doresc sau nu au posibilitatea sa participe la Licitatiile privind serviciile DDD pentru domeniul public si privat al localitatilor, din varii motive.

Astfel, A.N.O.DDD - Asociatia Nationala a Operatorilor in Dezinsectie, Dezinfectie si Deratizare din Romania, a luat fiinta si pentru a combate aparitia fenomenului de MONOPOL din partea marilor companii prestatoare de servicii DDD, abonate ani de-a randul la contractele cu primariile diverselor orase din Romania, oferind posibilitatea tuturor firmelor sa poata sa-si desfasoare activitatea, la nivelul de performanta tehnico-economica acumulat in timp.

Desi avem 2 Legi care stabilesc un astfel de semi-monopol, respectiv Legile 56 si 101/2006, a aparut, recent,Ordinul 82/2015 privind aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare a localitatilor, elaborat de catre A.N.R.S.C in colaborare cu firmele de salubrizare(direct interesate de acest subiect) si Publicat in M.Of.Nr.195 din 24 martie 2015, document ce legalizeaza(partial) MONOPOLUL TOTAL al operatorului licentiat de A.N.R.S.C. caruia i-a fost atribuita activitatea in gestiune directa sau delegata de catre unitatea administrativ-teritoriala", sa presteze EXCLUSIV serviciile DDD in localitatile une i-a fost atribuita delegarea de gestiune a acestor servicii.

Desi am trimis punctele noastre de vedere cu privire la incorectitudinea asocierii serviciilor DDD celor de salubrizare, precum si multe alte observatii cu privire la domeniul nostru de activitate, se pare ca au prevalat alte interese de care suntem total straini, dar pe care le putem usor intui.

Facem inca o data, in al 12-lea ceas, UN APEL catre toate firmele prestatoare de servicii DDD din tara noastra, de buna credinta, sa se alature demersului nostru, de a contribui la elaborarea unei legislatii stabile, coerente si pe baze solide, in conformitate cu Noul Standard European privind Combaterea Daunatorilor, recent lansat la Brussels, in data de 17 Martie 2015.

In cel mai scurt timp va vom anunta data la care vom organiza Adunarea Generala Extraordinara a membrilor A.N.O.DDD, si la care va invitam sa participati in calitate de posibili viitori membri.


Consiliul National de Conducere al A.N.O.DDD 
« toate noutatile        descarca document