Newsletter ANODDD

17-12-2010 - Intalnirea de la Milano a grupului de lucru al CEN!

Att: Tuturor persoanelor interesate!

In data de 2.12.2010, la sediul UNI(Agentia Italiana de Standardizare) din Milano a fost dat startul programului de standardizare a serviciilor profesionale de combatere a daunatorilor (CEN/TC 404), lucrarile fiind conduse de Roberto Ravaglia, responsabilul UNI pentru standardizarea serviciilor.

Romania a fost reprezentat de vicepresedintele ANODDD, Imre Szeles.

La lucrari au participat presedintii asociatiilor din Austria, Germania, Franta, Spania, Italia si Malta, comitetul de lucru fiind completat de specialisti in standardizare din mai multe tari europene, reprezentanti ai organizatiilor de protectie a animalelor, delegatii firmelor gigant din segmentul serviciilor de combatere a daunatorilor (Rentokil, ISS) si a producatorilor (GEA Italia).

In cadrul primei sesiuni de lucru fiecare tara participanta a prezentat legislatia nationala in domeniul combaterii daunatorilor, etapele si metodele de autorizare si formare a specialistilor, metodele de lucru si standardul national – daca exista.

In concluzie, Rob Fryatt, presedintele comitetului de lucru, ales in unanimitate de catre reprezentanti, a punctat asupra diferentelor majore specifice fiecarei tari, si a subliniat necesitatea elaborarii standardului european in domeniu, care va avea rolul de a echilibra diferentele constatate.

S-a decis constituirea unor grupuri de lucru, pe diverse teme (competente, cerinte, terminologie, recomandari). Romania va participa in grupul combinat cerinte-recomandari, condus de dr.Maurizio de Magistris, presedintele ANID.

Un succes inalienabil al delegatiei romane este faptul ca printre alte organizatii cu sediul la Bruxelles, se va coopta si confederatia IMM-urilor pentru a lua parte la lucrari si de a superviza materialele elaborate in cadrul procesului de standardizare, garantand astfel accesibilitatea standardului si pentru firmele mai mici, nu numai celor multinationale!


Consiliul National de Conducere


« toate noutatile        descarca document